Pompoensoep met wortel en gember

Het is koud buiten en wat is dan lekkerder dan een warme kop zelfgemaakte pompoensoep? Lekker met wortel en gember, boordevol vitamines en een echte booster voor je lijf!

Recept

Pompoensoep met wortel en gember

Benodigdheden:

  • ½ Pompoen
  • 5 Wortelen
  • 1-2 Aardappelen
  • 1 Blikje tomatenpuree
  • 2 Kleine witte uien
  • 3 Teentjes knoflook
  • 1L Water
  • 1 Bouillonblokje (groentesmaak)
  • 50 ml (plantaardige) Room
  • 2cm (verse) Gember
  • 1½ tl Cayennepeper
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Gerookte paprikapoeder
  • 2 tl Oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • Eventueel: Geroosterde pompoenpitten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster met een vel bakpapier. Snij de pompoen in plakken van ongeveer 1 cm dik en verwijder de pitten. Leg de plakken pomppoen op het bakpapier, besprenkel met olijfolie en strooi wat peper, zout en oregano er over. Bak dit 15-20 minuten in de oven.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schraap de wortelen en snij in plakken van 2 cm. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Verwarm wat olie in een grote soeppan en fruit de ui, pers de knoflook en de gember er bij. Voeg dan de wortelen en de aardappel toe en bak kort me. Schep de tomatenpuree in de pan en voeg de cayennepeper, komijn, gerookte paprikapoeder en nog wat oregano toe. Roer goed door en voeg dan het water en het bouillonblokje toe. Kook de groentes in 10-15 minuten gaar.

Haal de pompoen uit de oven. Snij de donker geworden stukjes van de schil weg en snijd daarna de pompoen in blokjes. Doe de pompoen in de pan. Kook dit 3 minuten mee. Schenk 50 ml room in de pan en gebruik een staafmixer om de soep tot een gladde soep te pureren. Breng het verder op smaak met peper en zout en maak de soep af met wat room en eventueel wat pompoenpitten.

Eet smakelijk!

Meer weten?
Heb je vragen over voeding? Wil je graag begeleiding of een (eenmalig) voedingsadvies? Neem gerust even contact met mij op om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.