Vegan cupcakes

We zijn in verwachting van ons tweede kindje en wij hebben dit weekend met vrienden gedeeld wat het geslacht van het kindje is. Dat deden we natuurlijk met (zelfgebakken) lekkers!

We verwachten een jongetje! Dat is na een meisje natuurlijk super leuk, van allebei één om zo maar te zeggen. Eigenlijk maakt het ook niet uit wat het geslacht is, als het maar gezond is. Cliché maar waar! We hebben het geslacht niet gelijk met iedereen gedeeld. Ik ben nu iets meer dan 27 weken zwanger en we hebben het dit weekend aan vrienden verteld. Met familie hebben we het twee weken eerder gedeeld. Het leukste vond ik stiekem dat mensen om ons heen de kleinste dingen in een gesprek als hints of versprekingen zagen. Hoe vaak ik wel niet heb gehoord 'volgens mij heb je je versproken', en de beredenatie wat het dan zou zijn ging alle kanten op. 

Gisteren was dan eindelijk het moment daar. Voor de bekendmaking van het geslacht heb ik een taart besteld bij Jacobiens's Bakkery. Ik wilde graag een taart die van binnen blauw was en ik wist niet zeker of mij dat zelf zou lukken. Daarnaast was het ook veel praktischer omdat er best veel mensen waren. Maar voor de kleintjes heb ik vegan cupcakes gemaakt. Cupcakes zonder melk, ei én zonder noten, maar mét vegan-slagroom (gewoon van de AH!). En die cupcakes vielen enorm in de smaak!

Hieronder vind je het recept voor de cupcakes, het is echt super simpel en snel te maken. 

Recept

Vegan Cupcakes

Benodigdheden:

  • 3 koppen zelfrijzend bakmeel
  • 1 kop en el witte (basterd)suiker
  • 1 tl baking soda
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 kop mable syrup of agave siroop 
  • ½ blik (200 ml) kokosmelk (op kamertemperatuur). Schud het niet je wil juist de dikke witte room gebruiken, dat maakt het luchtig.
  • 6 el appelmoes (op kamertemperatuur)
  • 6 el druivenpitolie (op kampertemperatuur)
  • 1 el applecider azijn of citroensap
  • 2 el vanille extract

*Alle ingredienten zijn gewoon bij de Albert Heijn te koop

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Neem een bakvorm voor cupcakes (12 stuks) en doe daarin de papieren cupcake vompjes.

Mix alle droge ingrediënten in een kom en mix alle natte ingrediënten in een andere kom. Zorg er voor dat de natte ingrediënten niet te koud zijn want dat beïnvloed de kokosmelk te veel. Giet nu langzaam de mix van natte ingrediënten bij de droge en mix ondertussen met een (eet)lepel alles samen. Rustig roeren en blijven roeren dat je een natte, luchtige massa hebt. Nu schep je de vormpjes één voor één tot net onder het randje vol. 

Zet de cupcakes in de oven en bak voor ongeveer 20 minuten. Prik even met een sateprikker of de cupcakes al droog zijn van binnen voordat je deze uit de oven haalt. Eenmaal uit de oven, even laten afkoelen en daarna uit de cupcake houder halen anders kan de onderkant weer nat worden.

Eet de cupcakes zo, of top ze lekker met vegan-slagroom of een eigen gemaakte 'icing'. Eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Meer weten?
Heb je vragen over voeding? Wil je graag begeleiding of een (eenmalig) voedingsadvies? Neem gerust even contact met mij op om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.