Jouw doel bereiken en behouden

Klik op jouw doel voor meer informatie 

Passend gewicht bereiken: Afvallen

Vind je het ook lastig om op gewenst gewicht te blijven? En je toch altijd energiek te voelen?
Ik heb langere tijd mensen gecoacht die als voornaamste doel hadden om af te vallen. Door deze ervaring heb ik gemerkt dat het misverstand is dat afvallen betekent dat je zo min mogelijk moet eten of alleen naar je calorie-inname kijkt. Misschien val je eerst wel af, maar dat is vaak maar van korte duur en uiteindelijk kom je toch weer aan. Dat is niet het enige, uiteindelijk gaat het ook ten koste van het voeden en goed zorgen voor je lichaam. Op lange termijn heeft dit een averechts effect op jouw doel.

Bij begeleiding met het doel om af te vallen steek ik in op volwaardige maaltijden met échte, pure en natuurlijke producten. Dat is gezond en verantwoord afvallen waarbij de focus ligt op het verkrijgen van een nieuw eetpatroon dat natuurlijk aanvoelt en houdbaar is voor de toekomst!

PAssend gewicht bereiken: Aankomen

Heb je het doel om aan te komen vanuit ondergewicht of wil je meer spiermassa opbouwen? Vaak krijg je dan te horen dat je maar gewoon ‘alles’ en zoveel mogelijk moet eten. Bijvoorbeeld een toetje extra want door meer te eten kom je vast aan. Deze insteek heeft allesbehalve een effectieve en gezonde invloed op je lichaam. Laat staan op een goed gezond gewicht.

Dit alles-eten heeft juist een averechts effect. Je voelt je er niet fitter door en waarschijnlijk kom je ook niet aan. Je verliest misschien wel gewicht! Het gaat er niet om hoe veel je eet, het gaat er om wat je eet. Hier kan ik je bij helpen. Wanneer ik je begeleid met het doel om aan te komen, gaan we aan de slag met de voedingswaarde van producten en een optimale opneembaarheid. Ik geef je kennis en inzicht over wat werkt voor jouw lijf en waarom. Voeding waar jij je energiek door voelt en je lijf lichaam optimaal voedt, om aan te komen of meer spiermassa op te bouwen!

Darmklachten Verbeteren

Heb je al ruime tijd darmklachten? Kan je moeilijk naar het toilet en ervaar je daardoor pijn en ongemakken. Ben je snel moe of prikkelbaar? Heb je misschien de diagnose PDS gekregen?

Veel van die klachten zijn te verbeteren door middel van voeding. Het belangrijkste is weten wat je binnenkrijgt, weten waar je gevoelig voor bent en werken aan een optimale darmflora. Wanneer ik je begeleid bij je darmklachten, is het doel om jouw darmen te ondersteunen en sterker te maken. We gaan kijken naar jouw dagelijkse voedingspatroon, hoe we die kunnen optimaliseren en welke type producten wel en niet voor jou werken.

Hulp bij allergieën en intoleranties

Ben je allergisch of intolerant voor bepaalde voeding(stoffen)? Vraag jij je af of je wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt? Hier kan ik je bij helpen door inzicht te geven in je voedingspatroon en de voedingsstoffen per product. Ik geef je suggesties voor alternatieve producten en tips bij het omgaan met een allergie. Feit is namelijk, het is heel goed mogelijk om gezond te eten en niet teveel van jezelf te vragen als je een allergie hebt of ergens intolerant voor bent.

Ben je niet zelf allergisch of intolerant, maar is bijvoorbeeld je kindje allergisch of intolerant? Wil je graag weten hoe je hier rekening mee kan houden op een makkelijke manier die een minimale invloed heeft op jezelf en de rest van je gezin? Daarbij kan ik je helpen! Ik geef je kennis over de opbouw van voeding en leer je productetiketten lezen. Je ontvangt suggesties voor alternatieven en tips bij het omgaan met een allergie binnen het gezin.

Vegetarisch of een meer plantaardig eetpatroon

Meer plantaardig of vegetarisch eten is de gezondste stap die je kan maken voor zowel jezelf als voor de wereld. Om deze overstap te maken heb je echter wel kennis nodig. Want welke voedingstoffen ga je missen door deze keus te maken? Van welke voedingsstoffen krijg je misschien wel te veel binnen en hoe kom je aan inname van voldoende belangrijke eiwitten? Hier is vaak begeleiding en extra kennis over voeding voor nodig, al is het maar voor een kortere periode. Ik help je hier graag bij!

We bekijken je huidige eetpatroon en bespreken welke stappen je het beste kunt nemen naar een meer plantaardig eetpatroon. Ik geef je de benodigde kennis over voedingswaarde, gezonde en voedingsrijke alternatieven en waar je op moet letten wanneer je (deels) stopt met het eten van dierlijke producten.

Begeleiding is geschikt voor mensen die al vegetarisch zijn en willen weten of ze gevarieerd genoeg eten en alle nutriënten binnenkrijgen. Of voor mensen die de overstap naar een meer plantaardig eetpatroon willen maken.

Mama

Je wil graag zwanger worden, je bent zwanger of je bent net moeder geworden. Wat je situatie als (toekomstige) moeder ook is; je eigen gezondheid is bepalend voor de gezondheid van je kind. Het binnenkrijgen van de juiste (extra) voedingsstoffen op het moment dat je zwanger bent is van essentieel belang. Maar wat mag je dan allemaal wel en niet eten, wat is een goed eetpatroon, en eet je écht voor twee? Ik vertel je er graag meer over en geef je inzichten in een optimale gezondheid tijdens deze mooie periode.

Geef je na de geboorte borstvoeding, dan vraagt dat uiteraard wat extra van je lichaam. Je kindje gebruikt simpelweg jouw voedingstoffen en krijgt dus binnen wat jij ook eet. Wil je jouw kindje dus de best mogelijke start geven, dan is het enorm belangrijk dat jij alle juiste voedingstoffen binnenkrijgt. Ik ondersteun je hier graag in en leer je wat zowel jij als je kindje nodig heeft tijdens deze periode. Zo voel jij je beter en krijgen jullie samen de best mogelijke start!

Persoonlijk voedingsadvies

Wil je specifieke doelen behalen, zoek je naar extra verdieping op het gebied van voeding of ben je onzeker over je voedingspatroon? Ben je carrièregericht en wil je topfit aan die promotie werken? Ga je binnenkort trouwen en wil je nog meer stralen? Wat jouw motivatie ook is op dit moment in je leven, de juiste voeding zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit en jij je kan focussen op jouw doelen.

Uiteraard lijkt het mij fantastisch om je te helpen jouw doel te bereiken. Op basis van een door jou ingevuld eetdagboek analyseer ik waar jouw verbeterpunten liggen als het aankomt op voeding. We bespreken deze verbeterpunten samen en stippelen een weg uit die jou qua voeding gaat helpen om jouw doelen te bereiken en verder te komen in het leven!

Wil je meer weten over mijn Visie als nutritioncoach?